Wat doet Jeunesse?

De basis: de Cockpit

Het openingsscherm van de Jeunesse bevat niet alleen de toegang tot alle functies, maar bevat ook de status van alle zorgtrajecten met de bijbehorende berichten. In één oogopslag kun je zien waar bijvoorbeeld de zorgtoewijzingen binnen 30 dagen aflopen en kun je met één klik de bijbehorende cliënten benaderen om te kijken of handelingen noodzakelijk zijn en zo ja, wat er dan moet gebeuren.
Screenshot Jeunesse Dashboard

Kloppend hart van Jeunesse

De Cockpit

De organisatie bevat de noodzakelijke gegevens van je organisatie en de namen van de behandelaars.

In het contract wordt vastgelegd welke gemeenten deel uitmaken van het contract en de producten met de bijbehorende gegevens, zoals volume (aantal, eenheid en frequentie) en de prijs per eenheid.

Tenslotte de Activiteiten, welke worden gebruikt kunnen worden bij de urenadministratie. Deze urenadministratie kan gebruikt worden bij het declareren.

Zorgtrajecten

Bij het openen van een zorgtraject wordt direct de gemeente bepaald. - handmatig aan te passen - waartoe de cliënt behoort.
Vanzelfsprekend wordt direct gesignaleerd als je geen contract hebt met de betreffende gemeente.

Alle berichten worden ondersteund en Jeunesse help je een handje om het goed te doen.

Door middel van tevoren gedefinieerde activiteiten wordt het registreren van de bestede tijd wel heel eenvoudig.

Declareren

Maandelijks declareren van de jeugdzorg of de Wmo met JW303 dan wel Wmo303 is een fluitje van een cent. Start de functie en Jeunesse selecteert automatisch alle cliënten, die hiervoor in aanmerking komen. Na afhandeling van de declaratie verdwijnt de cliënt automatisch uit beeld. Net zo lang totdat er geen één meer over is,

Vanzelfsprekend wordt de declaratie vooraf grondig door Jeunesse gecontroleerd, want niemand zit te wachten op extra werk omdat de declaratie wordt afgekeurd.

Ondersteunende functies

Zorgtoewijzingen (JW301 en Verzoek Zorgtoewijzing (JW315)

Zo langzamerhand beginnen gemeenten zorgtoewijzingen te verzenden via Vecozo. Jeunesse is er klaar voor! Je haalt eerst het bericht (JW301) op bij Vecozo. Vervolgens kan het bericht worden ingelezen in Jeunesse. Het wordt gecontroleerd op correctheid en het retourbericht (JW302) wordt aangemaakt. Dit bericht kan vervolgens weer bij Vecozo worden aangeleverd.
Voor jou is het resultaat dat het beschikkingnummer beschikbaar is bij de cliënt, waardoor er gedeclareerd kan worden.

Vanaf 2016 kun je ook een verzoek tot zorgtoewijzing indienen (JW315). Dit is bijzonder handig in de (basis) GGZ, waarbij de verwijzer meestal niet de gemeente is

CBS aanlevering en Onderhanden Werk rapportage

Jeunesse voorziet in het aanmaken van het CBS bestand. Ook vragen veel gemeenten om periodiek een Onderhanden Werk rapportage te maken. Jeunesse ondersteunt deze zo goed mogelijk.

Diverse spreadsheets

Je kunt allerlei spreadsheets aanmaken, waarop alle zorgtrajecten worden weergegeven, maar ook een selectie maken van alle lopende zorgtrajecten. Kortom alles wat nodig is om te kunnen beoordelen hoe het er voor staat.